CoCubes Verbal Ability Questions with Answers 2022

Cocubes Verbal Ability Questions, Cocubes Verbal Ability Questions 2022, Cocubes Verbal Ability Questions with Answers.

CoCubes Verbal Ability Questions

1. __________ the police immediately.

A) To call
B) Call
C) Been calling
D) Called

Ans. b

2. __________ a failure of some traffic lights, traffic is moving very slowly.

A) owing
B) due to
C) because
D) since

Ans. b

3. Internet is a medium where users have nearly __________ choices and __________ constraints about where to go and what to do.

A) unbalanced, nonexistent
B) embarrassing, no
C) unlimited, minimal
D) choking, shocking

Ans. c

Related: Best Top 10 Google Interview Questions

Related: Best Top 10 Microsoft Interview Questions

Related: Best Top 10 Amazon Interview Questions

4. The Darwin, who _________ is the most remarkable for the way in which he __________ the attributes of the world class thinker and head of the household

A) comes, figures
B) arises, adds
C) emerges, combines
D) appeared, combine

Ans. c

5. Simple arithmetic tells us that there is more __________ than __________

A) imitation, innovation
B) improvisation, improvement
C) impracticality, knowledge
D) improbability, probability

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

6. I am always the first to admit that I have not accomplished everything that I __________ achieve five
years ago.

A) set out to
B) went to
C) thought to
D) though of

Ans. a

7. __________ it has been raining, game has to be continued.

A) While
B) Since
C) Although
D) None of the mentioned

Ans. c

8. I _______ if I could but I won’t because I can’t.

A) had
B) shouted
C) would
D) should

Ans. c

9. Shyam ran _______ bus to reach the office quickly.

A) into
B) on
C) of
D) for

Ans. a

10. Planting of seeds __________ more hard work than I thought.

A) are
B) is
C) have been
D) were

Ans. b

CoCubes Verbal Ability Questions

11. Rani __________ into a risk of trouble this around.

A) got
B) has gotten
C) had got
D) gets

Ans. a

12. Sumit and I _________ to beach yesterday.

A) had gone
B) went
C) have been
D) was

Ans. b

13. My parents married __________ five years.

A) Since over
B) for over
C) over
D) None of the mentioned

Ans. a

14. The least considered in the market attacks __________ the victims.

A) was
B) were
C) are
D) have been

Ans. b

15. He __________ TV most evenings.

A) watches
B) is watch
C) is watching
D) None

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

16. The baby __________ all morning.

A) cries
B) has been crying
C) have been crying
D) None

Ans. b

17. Ravi _________ out five minutes ago.

A) has gone
B) had gone
C) went
D) have gone

Ans. c

18. When he lived in Hyderabad, he __________ to the cinema once a week.

A) goes
B) went
C) was going
D) None

Ans. a

19. She jumped off the bus while it __________

A) moved
B) had moved
C) was moving
D) has moved

Ans. c

20. Mr. Robinson was a __________ romantic while his wife was quite the __________

A) hopeless, romantic
B) bright, materialist
C) mercy, mythic
D) depreciate, cynic

Ans. b

CoCubes Verbal Ability Questions

21. We must __________ our students on subjects like health and sanitation besides the usual subjects

A) learn
B) teach
C) insist
D) educate

Ans. d

22. If I __________ a more reliable car, I __________ to Spain rather than fly.

A) would have, would drive
B) had, had driven
C) had, would drive
D) would have had, would drive

Ans. c

23. The defending champion justified his top __________ by clinching the title.

A) skill
B) form
C) technique
D) billing

Ans. d

24. The mangoes __________ over time, said Ashok.

A) ripen
B) will ripe
C) ripes
D) ripe

Ans. b

25. Man has won his dominant position on this planet by his __________ of technology.

A) command
B) emphasis
C) belief
D) stress

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

26. The day was extremely hot and, in no time, my back was drenched with __________.

A) prickly heat
B) perspiration
C) sores
D) fatigue

Ans. b

27. The government is encouraging village upliftment __________ in the country.

A) programs
B) designs
C) talks
D) propaganda

Ans. a

28. Satish was endowed __________ a natural talent for music.

A) in
B) by
C) for
D) with

Ans. d

29. Sunlight filtering __________ the stained glass window created a mosaic of colours on the floor.

A) in
B) through
C) at
D) into

Ans. b

30. Are you feeling doubtful __________ your decision ?

A) about
B) upon
C) at
D) for

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

31. I want to study Geology now for I __________ Zoology for the last three years.

A) am studying
B) have been studying
C) had studied
D) had been studying

Ans. b

32. In spite of the old woman’s repeated entreaties, he remained __________

A) ashamed
B) docile
C) indifferent
D) lethargic

Ans. c

33. The cricket team __________ mainly of the State players.

A) composed
B) consist
C) made with
D) comprises

Ans. d

34. The history of Hindu religion dates _________ ancient times.

A) From
B) For
C) None of the mentioned
D) since

Ans. d

35. There was __________ competition for electoral seats.

A) diligent
B) rapid
C) cut-throat
D) sparse

Ans. c

CoCubes Verbal Ability Questions

36. A. The influence is reflected the most in beaded evening wear.
B. Increasingly the influence of India’s colour and cuts can be seen on western styles.
C. And even as Nehre Jackets and Jodhpur’s remain staples of the fashion world, designers such as
Armani and Mc Fadden have turned to the sleek silhouette of the churidar this year.
D. Indian hot pink, paprika and saffron continue to be popular colors, year in and year out.

A) BADC
B) ABCD
C) BCAD
D) DABC

Ans. a

37. A. The establishment of the Third Reich influenced events in American history by starting a
chain of events which culminated in war between Germany and the United States.
B. The Neutrality Acts of 1935 and 1936 prohibited trade with an belligerents or loans to them.
C. While speaking out against Hitler’s atrocities, the American people generally favored isolationist
policies and neutrality.
D. The complete destruction of democracy, the persecution of jews, the war on religion, the cruelty and
barbarism of the allies, caused great indignation in this country and brought on fear of another World War.

A) ABCD
B) CBDA
C) CDBA
D) ADCB

Ans. d

38. A) The amicus curiae appointed by the Supreme Court submitted that the Telangana government has been dilly-dallying on filling up teachers’ vacancies in the State.
B) The government clearly has a duty to fulfill the right mandated to children in our Constitution.
C) If this trend continues, many government schools may have to be wound up.
D) Data available with the Department of Public Instruction (DPI) and the Sarva Sikhsha Abhiyan confirm that the number of schools with zero admissions have been on the rise in the country.
E) For example, last year, not a single student enrolled in Class I in 534 government schools in Karnataka.
F) However, Telangana is not the only state where education in government schools is neglected. It’s an all-India phenomenon.

A) FEDCB
B) FECDB
C) FCEBD
D) FCEDB

Ans. b

39. A. He was carrying his jacket and walked with his head thrown back.
B. As Anette neared the lamp, she saw a figure walking slowly.
C. For a while Michael walked on and she followed 20 paces behind.
D. With a mixture of terror and triumph of recognition, she slackened her pace.

A) ABCD
B) BADC
C) BCDA
D) ACBD

Ans. b

40. A. These high plans died, slowly but definitely, and were replaced by the dream of a huge
work on philosophy.
B. In doing whatever little he could of the new plan, the poet managed to write speculations of
theology, and political theory.
C. The poet’s huge ambitions included writing a philosophic epic on the origin of evil.
D. However, not much was done in this regard either with only fragments being written.

A) ABCD
B) CBAD
C) CDAB
D) CADB

Ans. d

CoCubes Verbal Ability Questions

41. A) The two neighbours never fought each other.
B) Fights involving three male fiddler crabs have been recorded, but the status of the participants was unknown.
C) They pushed or grappled only with the intruder.
D) We recorded 17 cases in which a resident that was fighting an intruder was joined by an immediate neighbour, an ally.
E) We therefore tracked 268 intruder males until we saw them fighting a resident male.

A) BEDAC
B) DEBAC
C) BDCAE
D) BCEDA

Ans. a

42. A) This would come as a big shot in the arm for the investors and consumers of these banks even though apprehension is mounting on other banking and broking firms worldwide
B) One of the main reasons behind the success of these banks this quarter, would be their direct banking by the government of India.
C) Despite the economic crunch worldwide that saw pulverization of some of the largest banking and finance giants, Indian banking houses have managed to show positive growth this quarter.
D) People take solace in their investment in public sector watching the bailout packages being cashed out by government all over the world to save business houses.
E) some of India’s leading national banks have posted a net profit rise of more than 40% over the last quarter amid global turmoil.

A) BEADC
B) CEABD
C) AEBCD
D) EBCAD

Ans. b

43. A) In this context, it is important to stress that the values of tribal culture are transmitted in a manner that protects the right of the bearers of knowledge to determine the terms of the transmission without exploitation or commodification.
B) Tribal communities have, over the decades, witnessed the fragmentation of their habitats and homelands and the disruption of their cultures through predatory tourism.
C) For them, equality of opportunity remains largely unfulfilled.
D) Even 67 years after Independence, the problems of Adivasi communities are about access to basic needs.
E) These include, but are not restricted to, elementary education, community healthcare, sustainable livelihood support, the public distribution system, food security, drinking water and sanitation, debt, and infrastructure.
F) Nor can the Adivasis’ unhindered access to land and forests, including full access to the commons, especially in scheduled areas, be understated.

A) BEAFDC
B) CEAFDB
C) AEFBCD
D) DECAFB

Ans. d

44. A) The team from Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne have now solved the problem by using a technique that rapidly freezes the brain, preserving its true structure.
B) To study the fine structure of the brain – including its connections between neurons and the synapses – scientists generally use electron microscopes.
C) The results also showed that our brain may not be as compact as generally thought.
D) This process causes the brain to shrink and as a result, microscope images can be distorted – showing neurons to be much closer than they actually are.
E) A new technology developed by researchers at a Swiss institute can map the human brain in unprecedented detail without distorting the architecture of the brain.
F) However, the brain tissue must first be fixed to prepare it for this high magnification imaging method.

A) BEAFDC
B) CEAFDB
C) ECBFDA
D) EFBCAD

Ans. c

45. A. During one exhibition, however, some air became mixed with the hydrogen, and in the words of the shaken performer:”The explosion was so dreadful that I imagined all my teeth had been blown
out!”
B. An entertainer would finished his acts by blowing the hydrogen he had inhaled towards a lighted
candle; as the hydrogen caught fire, flames would shoot menacingly from his lips.
C. A paper bag filled with hydrogen amazed guests by zooming off into space.
D. When people learned about its unique lighter-than-air property, they began to use it in all sorts of
parlor stunts.

A) DCBA
B) DBAC
C) CABD
D) ACBD

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

46. A. There are more than 20 major languages and several hundred minor ones and it is the home of several major religions.
B. There are several million indigenous peoples living in different parts of the country.
C. In spite of all these diversities we share a common land mass.
D. India is a land of continental proportions and immense diversities.

A) DABC
B) DCBA
C) CABD
D) BACD

Ans. a

47. A) But how much above 5 per cent will it clock still remains a matter of interpretation.
B) But in a welcome development, the global institutions, along with a fair number of other agencies, believe that 2015-16 will see the economy climbing even higher to above 6 per cent.
C) Amid wide expectations that the Indian economy is on the mend, an analysis of the various economic data that are released periodically assume plenty of importance.
D) The International Monetary Fund (IMF) and the World Bank have estimated the Indian economy to grow at around 5.4 per cent this year.
E) That the economy will finally break out of the sub-5 per cent growth phase during this current fiscal seems certain.
F) Forecasts of growth have varied from 5 per cent to almost 6 per cent with the Reserve Bank of India sticking to 5.5 per cent while many private forecasters are estimating slightly lower rates of growth.

A) BEAFDC
B) CEAFDB
C) AEFBCD
D) ABCDEF

Ans. b

48. A) But how much above 5 per cent will it clock still remains a matter of interpretation.
B) But in a welcome development, the global institutions, along with a fair number of other agencies, believe that 2015-16 will see the economy climbing even higher to above 6 per cent.
C) Amid wide expectations that the Indian economy is on the mend, an analysis of the various economic data that are released periodically assume plenty of importance.
D) The International Monetary Fund (IMF) and the World Bank have estimated the Indian economy to grow at around 5.4 per cent this year.
E) That the economy will finally break out of the sub-5 per cent growth phase during this current fiscal seems certain.
F) Forecasts of growth have varied from 5 per cent to almost 6 per cent with the Reserve Bank of India sticking to 5.5 per cent while many private forecasters are estimating slightly lower rates of growth.

A) BEAFDC
B) CEAFDB
C) AEFBCD
D) ABCDEF

Ans. b

49. A) Extreme weather conditions have become such a part of life all across the world over the last decade and more, that ways and means to understand and cope with them have become an essential element of survival strategies.
B) While shrinking winter-spans are considered by specialists as a sure sign that climate change is a reality we cannot ignore, at the other end of the spectrum, hot summers are no less debilitating.
C) Heat waves in summer, cold waves in winter and extreme rainfall when it is least expected have almost become the norm.
D) Prediction of these phenomena is itself so difficult, not for lack of effort but because of the theoretical limitations of the models being used in the calculations.
E) Broadly speaking, there is no doubt that summer heat is worsening by the year in parts of India.
F) Each of these rounds takes its own toll on lives and livelihoods even as those in other areas are forced to stand as mute spectators.

A) FBCDE
B) CFBDE
C) CBFDE
D) CFBED

Ans. b

50. A) In contrast to last year, the initial outlook for the southwest monsoon looks hardly promising.
B) The forecast probability of both deficient and below-normal categories is double the climatological probability, which is based on how the monsoon fared in previous years.
C) For the June-September season, both the deficient (less than 90 per cent of long-period average, or LPA) and below-normal (between 90 and 96 per cent of the long-period averagE) categories have a nearly equal probability of 33 and 35 per cent respectively.
D) According to the first-stage forecast issued by the India Meteorological Department, the southwest monsoon seasonal rainfall is likely to be 93 per cent of the long-period average with a margin of error of 5 per cent.
E) However, the initial forecast made in April cannot be the basis for arriving at any firm conclusions; at best, it may serve as a pointer.
F) While the chances of excess rainfall occurring are non-existent, initial indications are that the monsoon this year will be subnormal or deficient.

A) DBAFE
B) DABFE
C) FDBAE
D) FDABE

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

51. IRONIC

A) Inflexible
B) Bitter
C) Good-natured
D) Disguisedly sarcastic

Ans. d

52. LAMENT

A) Complain
B) Comment
C) Condone
D) Console

Ans. a

53. WRETCHED

A) Poor
B) Insane
C) Foolish
D) Strained

Ans. a

54. DISTANT

A) Far
B) Removed
C) Reserved
D) Seperate

Ans. a

55. GRATIFY

A) Appreciate
B) Frank
C) Indulge
D) Pacify

Ans. d

56. RECKLESS

A) Courageous
B) Rash
C) Bold
D) Daring

Ans. b

CoCubes Verbal Ability Questions

57. True religion does not require one to “proselytise” through guile or force.

A) translate
B) hypnotize
C) attack
D) convert

Ans. d

58. The great dancer impressed the appreciative crowd by her “nimble” movements.

A) unrythemic
B) lively
C) quickening
D) clear

Ans. c

59. Swift is known in the world of letters for his “misogynism”.
A) hatred for mankind
B) hatred for womankind
C) love for the reasonable
D) love for womankind

Ans. b

60. He has got a “meretricious” style which does not produce a lasting effect.

A) Capricious
B) Whimsical
C) Flamboyant
D) Showily attractive

Ans. d

CoCubes Verbal Ability Questions

61. PROTRACT

A) retrace
B) distract
C) curtail
D) expose

Ans. c

62. DECADENT

A) Ethical
B) Impetuous
C) Succinct
D) None of the mentioned

Ans. a

63. ORTHODOXY

A) renown
B) trepidation
C) unconventionality
D) remoteness

Ans. c

64. SUMPTUOUS

A) open
B) frequent
C) partial
D) restrained

Ans. d

65. DISSOLUTION

A) retribution
B) compliance
C) futility
D) establishment

Ans. d

CoCubes Verbal Ability Questions

66. BELLIGERENT

A) seditious
B) genial
C) corporal
D) wary

Ans. b

67. FAR-FETCHED

A) ingenious
B) minuscule
C) enlisted
D) energetic

Ans. d

68. GAUNT

A) emaciated
B) sombre
C) plump
D) piquant

Ans. c

69. PHILANTHROPIC

A) uxorious
B) parsimonious
C) carnal
D) chary

Ans. b

70. VANITY

A) pride
B) humility
C) conceit
D) ostentious

Ans. b

CoCubes Verbal Ability Questions

71. More leisure, as well as an abundance of goods, A)/ are attainable B)/
through automation. C)/ No error D)

Ans. b

72. I and you A)/ know each other B)/ for the last six years. C)/ No error D)

Ans. b

73. Some people get A)/ used to changes B)/ very easily than C)/ others do.
D)/ No error E)

Ans. c

74. When the college was established A)/ he was B)/ yet practicing law. C)/
No error D)

Ans. c

75. Mine may not be a A)/ story of success B)/ but failures keep a person live
C)/ No error D)

Ans. c

CoCubes Verbal Ability Questions

76. Some genuine issues exist A) / with the newly adopted B) / system and needs to C) / be examined seriously. D) / No error E)

A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Ans. c

77. Many organizations have been offering A) / attractive incentives to B)/ their employees in an attempt C)/ to boosting employee retention. D) / No errorE)

A) A
B) B
C) C
D) D
E) E

Ans. d

78. To avoid any interruption A) / during the presentation B) / he checked all the system C) / the previous day. D) / No error E)

A) To avoid any interruption
B) during the presentation
C) he checked all the system
D) the previous day.
E) No error.

Ans. c

79. The management is A) / not willing to B) / make no concession C) / to the employees’ demands. D) / No error E)

A) The management is
B) not willing to
C) make no concession
D) to the employees’ demands.
E) No error.

Ans. c

80. During the flood A) / Shilpa’s colleagues B) / prayed for C) / her safety. D) / No error E)

A) During the flood
B) Shilpa’s colleagues
C) prayed for
D) her safety.
E) No error.

Ans. e

CoCubes Verbal Ability Questions

81. I congratulated him on his creditable performance in the I.F.S examination

A) credible
B) creditworthy
C) credulous
D) no improvement

Ans. d

82. But just how far he will manage to run with those shoes remains to be
seen.

A) But just how farther
B) But just how much far
C) But just how further
D) no improvement

Ans. d

83. The experience was as important to the artists as it was to the thousands
who comprise the audience.

A) who did comprise
B) who comprised
C) who would comprise
D) who comprised of
E) no correction required

Ans. b

84. Scarcely had he left when his friend came.

A) He had scarcely left
B) He had left scarcely
C) He scarcely had left
D) No improvement

Ans. d

85. Whenever the two sisters go out for shopping, they take their pet dog
with them.

A) go out shopping
B) go out to shopping
C) go out on shopping
D) no improvement

Ans. a

CoCubes Verbal Ability Questions

86. He was urgently in need to get his eye operation.

A) of an eye operation
B) for operation on eye
C) for eye to be operated
D) no improvement

Ans. a

87. He fled from the country lest he should be arrested for his misdeeds.

A) fled off
B) fled
C) fled out of
D) no improvement

Ans. b

88. This time she is coming in holidays for an extending stay here.

A) extensive
B) extension
C) extended
D) no improvement

Ans. c

89. If I was you, I would not have joined the party.

A) As you
B) If I am
C) Were I you
D) If I be you
E) No correction

Ans. c

90. Everyone admires Deepa A) / because of her ability B) / to generate C) / so good ideas. D) / No error E)

A) Everyone admires Deepa
B) because of her ability
C) to generate
D) so good ideas.
E) No error.

Ans. d

Cocubes Interview Questions

eLitmus Interview Questions

AMCAT Interview Questions

Leave a Comment

fourteen − eight =