Cocubes Quants Questions with Answer 2022

Cocubes Quants Questions, Cocubes Aptitude Questions and Cocubes Interview Questions, Cocubes Quants Questions with Answer

Cocubes Quants Questions with Answer

1. Rs 5000 was divided among 5 men, 6 women and 5 boys, such that the ratio of the shares of men, women and boys is 5:3:2 what is the share of the boy?

A) 200
B) 100
C) 250
D) 150

Ans. a

2. If 1/2x +1/4x+1/8x=14 Then the value of x is :

A) 8
B) 12
C) 4
D) 16

Ans. d

3. By walking at 3/4 of his usual speed, a man reaches his office 20 minutes later than his usual time. The usual time taken by him to reach his office is :

A) 75 minutes
B) 60 minutes
C) 40 minutes
D) 35 minutes

Ans. b

Related: Best Top 10 Google Interview Questions

Related: Best Top 10 Microsoft Interview Questions

Related: Best Top 10 Amazon Interview Questions

4. Two trains are traveling in opposite directions at uniforms speeds of 60 kmph and 50 kmph.They take 5 seconds to cross each other.If the two trains travelled in the same directions.then a passenger sitting in the faster moving train would have overtaken the other than in 18 seconds.what are the lengths of the trains?

A)87.78 m and 55 m
B)112 m and 78 m
C)102.78 m and 50 m
D)102.78 m and 55 m

Ans. c

5. Two numbers are in the ratio xy,when 2 is added to both the numbers.the ratio becomes 1:2.when 3 is subtracted from both the numbers. The ratio becomes 1:3.Find the sum of x and y.
A) 27
B) 24
C) 28
D) 26

Ans. d

Cocubes Quants Questions with Answer

6. There are 4 boys and 3 girls.they sit in arrow randomly.what is the probability that all girls are
together?

A) 1/14
B) 2/14
C) 5/14
D) 3/14

Ans. b

7. Find the area of Rhombus one of whose diagonals measures 8 cm and the other 10 cm.

A) 47cm2
B) 34cm2
C) 40cm2
D) 64cm2

Ans. c

8. If 28 Men working 6 hours a day can finish a work in 15 days. In how many days can 21 men working
8 hours per day will finish the same work?

A) 24 days
B) 21 days
C) 18 days
D) 15 days

Ans. d

9. The diagonal of a square is twice the side of equilateral triangle. Find the ratio of Area of the Triangle to the Area of Square.

A) √3:8
B) √2:5
C) √3:6
D) √2:4

Ans. a

10. What is the value of (444444458888888544444442+44444438)/44444444^2

A) 88888883
B) 88888884
C) 88888888
D) None of these

Ans. a

Cocubes Quants Questions with Answer

11. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by

A) 44%
B) 120%
C) 144%
D) 40%
E) None of the above

Ans: a

12. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is

A) 10 : 11
B) 11 : 12
C) 12 : 13
D) 13 : 14
E) None of the above

Ans: d

13. What is the radius of the circular plate of thickness 1cm made by melting a sphere of radius 3cm?

A) 6 cm
B) 5 cm
C) 4 cm
D) 7 cm

Ans: a

14. Determine the speed of train of length 180cm if it crosses a pole in 5 sec.

A) 190kmph
B) 135.8kmph
C) 129.6kmph
D) 150.5kmph

Ans: c

15. A and B are running at 250 m/minute and 300 m/minute, in the same direction. The distance between
the two, after 1 hour, will be :

A) 4km
B) 2km
C) 3km
D) 5km

Cocubes Quants Questions with Answer

16. The diameter of the wheel of a car is 14 m. It makes 5 revolutions per 11 seconds. What is the speed
of the car?

A) 48 kmph
B) 72 kmph
C) 64 kmph
D) 56 kmph

Ans. b

17. A wooden board is 7ft 9 inches long. It is divided into 3 equal parts. What is the length of each part?

A) 2 ft 7 inches
B) 3 ft
C) 2 ft 4 inches
D) 2ft 6 inches

Ans. a

18. A and B can do a job together in 7 days. A is 7/4 times as efficient as B) The same job can be done by A
alone in :

A) 28/3 days
B) 11 days
C) 49/4 days
D) 49/3 days

Ans. b

19. A cistern can be filled by two pipes A and B in 10 and 15 hours respectively and is then emptied by a tap
in 8 hours. If all the taps are opened, the cistern will be fill in:

A) 21 hours
B) 22 hours
C) 23 hours
D) 24 hours

Ans. d

20. Choose the correct answer.
If 2A = 3B and 4B = 5C, then A: C is:

A) 4:3
B) 8:15
C) 15:8
D) 3:4

Ans. c

Cocubes Quants Questions with Answer

21. Choose the correct answer.
If A is real and 1 + A + A2 + A3 = 40, then A is equal to:

A) -3
B) -1
C) 1
D) 3

Ans. d

22. Choose the correct answer.
(1 + 3 + 5 + … + 3983) / 1992 = ?

A) 1988
B) 1992
C) 1990
D) None of these

Ans. b

23. Choose the correct answer.
What is the highest power of 82 contained in 83!-82! ?

A) 3
B) 2
C) 32
D) None of these

Ans. a

24. Choose the correct answer.
If the digit in the units place of a square natural number is 6, then the digit in the tens place will be:

A) 1
B) 3
C) Even
D) Odd

Ans. d

25. Choose the correct answer.
The equations 2x+3y-7=0 and 10x+15y-35=0 are :

A) Consistent and have unique solution
B) Consistent and have infinitely many solutions
C) inconsistent
D) None of these

Ans. b

Cocubes Quants Questions with Answer

26. Choose the correct answer.
1.52 * 0.02251/2 = ?

A) 0.0375
B) 0.3375​
C) 3.275
D) 32.75

Ans. b

27. Choose the correct answer.
Walking 6/7th of his usual speed, a man is 12 minutes too late. The usual time taken by him to cover that
distance is :

A) 1 hr
B) 1 hr 12 min
C) 1 hr 15 min
D) None of these

Ans. b

28. In a family, the father took 1/5 of the cake and he had 4 times as much as others had, then the family
members are :

A) 16
B) 17 ​
C) 18
D) None of these

Ans. b

29. An unbiased coin is tossed 5 times. If tail appears on first four tosses, then probability of tail appearing on
the fifth toss is:

A) 1/2
B) 1
C) 0
D) 4/5

Ans. a

30. The probability of occurrence of event X is 0.8 and that of event Y is 0.05. The events are mutually
exclusive. What is the probability of occurrence of either X or Y ?

A) 0.85
B) 0.75
C) 0
D) Can’t be determined

Ans. a

Cocubes Quants Questions with Answer

31. How many numbers are there in all from 4000 to 4999 (both 4000 and 4999 included. having
at least one of their digits repeated?

A) 356
B) 216
C) 496
D) 504

Ans. c

32. Find the simple interest on Rs. 306.25 from March 3rd to July 27th( In the same year ) at 3.75 percent.

A) Rs. 4.57
B) Rs. 4.59
C) Rs. 4.53
D) Rs. 4.58

Ans. b

33. Ram and Shyam drive at the speeds of 36 Kmph and 54 kmph respectively. If Shyam takes 3
hours lesser than what Ram takes for the same distance. Then distance is :

A) 324 km
B) 524 km
C) 320 km
D) 425 km

Ans. a

34. Libra had three diamond weighing equal. One of the diamond fell and broke into 4 equal pieces
weighing 20gm each. what was the total weight of three diamonds.

A) 200 gm
B) 280 gm
C) 320 gm
D) 240 gm

Ans. d

35. A man spends Rs 660 on tables and chairs. the price of each table is Rs. 150 and the price of each chair
is Rs. 20. If he buys maximum number of tables, what is the ratio of chairs to tables purchased?

A) 2 : 5
B) 3 : 5
C) 2 : 3
D) 3 : 4

Ans. d

Cocubes Quants Questions with Answer

36. A certain number of men can do a work in 75days. If there were 6more men, it could be completed in
15 days less. How many men were there in the beginning ?

A) 30 men
B) 27 men
C) 24 men
D) 21 men

37. Three different containers contain 496 litres, 403 litres and 713 litres of mixtures of milk and water respectively. What biggest measure can measure all the different quantities exactly ?

A) 1 ltr
B) 7 ltrs
C) 31 ltrs
D) None of these

Ans. c

38. The L.C.M. of two numbers is 4800 and their G.C.M. is 160. If one of the numbers is 480, then the other
number is :

A) 1600
B) 1800
C) 2200
D) 3600

Ans. a

39. In how many ways can a number 6084 be written as a product of two different factors ?

A) 27
B) 26
C) 13
D) 14

Ans. c

40. A single letter is drawn at random from the word, “ASPIRATION”, the probability that it is a vowel is?

A) 1/2
B) 1/3
C) 3/5
D) 2/5

Ans. a

Cocubes Quants Questions with Answer

41. An unbiased dice is rolled 3 times. The probability that the value on the dice is not more than 4 in any of
the 3 rolls is :

A) 4/27
B) 1/2
C) 8/27
D) 4/23

Ans. c

42. Rohit and Rahul start from the same point and move away from each other at right angle. After 4 hours they are 80 km apart. if the speed of rohit is 4 kmph more than rahul. what is the speed of rohit?

A) 16 kmph
B) 20 kmph
C) 12 kmph
D) none

Ans. 16

43. Libra had three diamond weighing equal. One of the diamond fell and broke into 4 equal pieces weighing 20gm each. what was the total weight of three diamonds.

A) 200 gm
B) 280 gm
C) 320 gm
D) 240 gm

Ans. d

44. Which of the following equations best describes the given curve?

A) (y+3) = x
B) y= cos x
C) y = tan x
D) (x+y) = 0

45. How many odd and even numbers are there between 42 and 400 ?

A) 350
B) 347
C) 357
D) 360

Ans. c

Cocubes Quants Questions with Answer

46. Find the sum of odd numbers between 42 and 400.

A) 39559
B) 39545
C) 39549
D) 35235

Ans. a

47. Find the sum of even numbers between 42 and 400.

A) 39332
B) 39334
C) 39330
D) 39338

Ans. d

48. A man has a job, which requires him to work 8 straight days and rest on the ninth day. If he started work on Monday, find the day of the week on which he gets his 12th rest day.

A) Thursday
B) Wednesday
C) Tuesday
D) Friday

Ans. b

49. A is driving on a highway when the police fines him for overspeeding and exceeding the limit by 10 km/hr.At the same time B is fined for overspeeding by twice the amount by which A exceeded the limit.If he was driving at 35 km/hr what is the speed limit for the road

A) 16 kmph
B) 24 kmph
C) 15 kmph
D) 20 kmph

Ans. c

50. A moves 3 kms east from his starting point . He then travels 5 kms north. From that point he moves 8 kms to the east.How far is A from his starting point ?

A) 16
B) 18
C) 17
D) 13

Ans. d

Cocubes Quants Questions with Answer

51. The sum of the digits of a two digit number is 8. When 18 is added to the number, the digits are reversed. Find the number?

A) 30
B) 35
C) 40
D) None of the above

Ans. b

52. A motor cycle is moving with the speed of 47.52 kmph and the radius of the wheel of the motorcycle is 21cm. calculate the approximate number of revolutions made by the wheel in one minute.

A) 600
B) 450
C) 345
D) 500

Ans. a

53. Fathers age is 5 times his son’s age. 4 years back the father was 9 times older than son. Find the father’s present age.

A) 20
B) 30
C) 35
D) 40

Ans. d

54. If a three digit number ‘abc’ has 3 factors, how many factors does the 6-digit number ‘abcabc’ have ?

A) 16
B) 24
C) 16 or 24
D) 28

Ans. c

55. A series of books was published at 10 years interval. When the 10th book was issued, the sum of publication years was 19,560. When was the 1st book published ?

A) 1910
B) 1914
C) 1911
D) 1909

Ans. c

Cocubes Quants Questions with Answer

56. A man sets out to cycle from Delhi to Rohtak and at the same time another man starts from Rohtak to cycle to cycle to Delhi. After passing each other they completed their journey in (10/3) hours and (16/3) hours respectively.At what rate does the second man cycle if the first cycle at 8 kmph?

A) 6.12 kmph
B) 6.42 kmph
C) 6.22 kmph
D) 6.32 kmph

Ans. d

57. A mixture of 40 ltrs of salt and water contains 70%of salt.how much water must be added to decrease the salt percentage to 40% ?

A) 40 ltrs
B) 30 ltrs
C) 20 ltrs
D) 2 ltrs

Ans. b

58. Which of the following statements is true for -2<= x <=2?

A) The two curves do not intersect.
B) The two curves intersect thrice.
C) The two curves intersect twice.
D) The two curves intersect once.

Ans. b

59. Three different containers contain 496 litres, 403 litres and 713 litres of mixtures of milk and water respectively. What biggest measure can measure all the different quantities exactly ?

A) 1 ltr
B) 7 ltrs
C) 31 ltrs
D) None of these

Ans. c

60. The L.C.M. of two numbers is 4800 and their G.C.M. is 160. If one of the numbers is 480, then the other
number is :

A) 1600
B) 1800
C) 2200
D) 3600

Ans. a

Cocubes Quants Questions with Answer

61. Hemanth has to travel from one point to another point at a certain time. Traveling at a speed of 6 kmph he reaches 40 m late and traveling at a speed of 8 kmph he reaches 12 m earlier. What is the distance between these two points?

A) 15 km
B) 18 km
C) 21 km
D) 27 km

Ans. c

62. Bucket P has thrice the capacity as bucket Q. It takes 80 turns for bucket P to fill the empty drum. How many turns it will take for both the buckets P and Q, having each turn together to fill the empty drum?

A) 30
B) 45
C) 60
D) 80

Ans. c

63. P can do a piece of work in 5 days of 8 hours each and Q can do in 4 days of 6 hours each. How long will they take do it working 5 hours a day?

A) 2 days
B) 3 days
C) 4 days
D) 5 days

Ans. b

64. A can do a work in 32 days. B who is 60 percent more efficient than A. Find how much time they will take together to do the same work?

A) 150/13 days
B) 160/13 days
C) 170/3 days
D) 190/3 days

Ans. b

65. Two trains for Palwal leave Kanpur at 10a.m and 10:30 am and travel at the speeds of 60 kmph and 75 kmph respectively. After how many kilometres from Kanpur will the two trains be together?

A) 170 km
B) 150 km
C) 120 km
D) 100 km

Ans. b

Cocubes Quants Questions with Answer

66. 50 men could complete work in 200 days. They worked together for 150 days, after that due to bad weather the work is stopped for 25 days. How many more workers should be employed so as to complete the work in time?

A) 25
B) 35
C) 50
D) 60

Ans. c

67. In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged such that the vowels should always come together?

A) None of these
B) 720
C) 420
D) 122

Ans. b

68. (x + 1/x) = 6 the value of ( x5 + 1/x5 ) = ?

A) 2345
B) 6726
C) 1234
D) 4567

Ans. b

69. Abhishek takes thrice as long to row a distance against the stream as to row the same distance in favor of the stream. The ratio of the speed of the boat in still water and stream is

A) 1:2
B) 2:1
C) 2:3
D) 3:1

Ans. b

70. What is the HCF of 13, 23 and 14 ?

A) 2/3
B) 1/3
C) 1/4
D) 1/12

Ans. d

71. The radius of wheel of axis’s car is 50 cm. What is the distance that the car would cover in 14 revolutions?

A) 11 m
B) 22 m
C) 33 m
D) 44 m

Ans. d

Cocubes Interview Questions

eLitmus Interview Questions

AMCAT Interview Questions

Leave a Comment

twelve − one =